Author Topic: SP-01 CRASH OF MAGAZINE BRAKE  (Read 2115 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline alexander80

• Jr. Member
  • **
SP-01 CRASH OF MAGAZINE BRAKE
« on: June 16, 2006, 11:00:38 AM »
hi folks. regards to all and i want to ask all of you for mi coice,a nd speciali Angus Hobell  
 IM A  GUNMAN FROM BULGARIA AND LAST 3 YEARS I SHOT WITH CZ 75 BD AND CZ 75 B. BUT I HAVE PROBLEM WITH THIS GUNS - AFTER 17000RDS WITH 75B I BROKE THE TRIGER SISTEM - I DONT NOW WHAT PART - MAY BE A PIN. AFTER 52000 RDS WITH 75 BD I BROKE HIS TRIGER SPRING. AFTER MY GUNSMIT FIX IT THE GUN  SHOT AGAIN VERY GOOD. BEFORE 20 DAYS I BOUGHT CZ75SP-01 TACTICAL BECAUSE I LIKE THE WAY CZ STAY IN MY HAND. MI BIG CUESTION IS - SP-01 TAC  HOW LONG LIVE HE HAS AND WHAT I CAN EXPECT FROM THIS GUN. I SHOT ONLI 320 RDS WITH CZ 75 SP-01 TAC AND I LIKE IT BUT WHAT I CAN WAIT IN FUTURE FROM  CZ 75 SP-01 TAC? I DONT LIKE IN THIS GUN ONLI THE TRIGER PULL AND TRIGER TRAVEL  THE PULL IZ VERY HEVY  ON SA  ABOUT 3.2 KG, AND THE TRIGER TRAVEL IS VERI LONG. I READ IN CZ FORUM THAT YOU ARE EXPERT ABOUT QUESTION FOR CZ AND I WANT TO ASK YOU WHAT UPGRADES CAN I MAKE FOR MY CZ 75 SP-01 TAC AND SPECIALI FOR TRIGER PULL AND TRIGER TRAVEL, AND FOR ALL OTHER WHAT YOU CAN HELP MI FOR BETTER PERFORMANCI IN IPSC WITH  MY CZ 75 SP-01 TAC INKLUDING AND HOLSTER FOR IPSC MODIFIDE DIVISION, BEKAUSE I NOW USE BULGARIAN HOLSTER FROM FIRM  KOREKT  FOR ABOUT A 8 USD I HIS PRISE. AND MI BIG QUESTION IS WHO HIRE IN BULGARIA CAN MAKE THIS UPGRADE ON MI CZ 75 SP-01 TAC FOR MI WHIT QUALITY?
until i wait for answer from all of you folks i want to tell that i crush the MAGAZINE BRAKE - PART UNER NUMBER 24 IN THE PARTS LIST OF SP - O1. I CRUSH IT UNTIL RELOADING THE GUN DURING IPSC MACH. ITS HAPEN AFTER 800 RDS WITH THE GUN. WHAT I MUST DO NAW! I WRITE TO CZ DILER FOR EASTERN EUROPE BUT STIL NO REPLAY FROM HIM.:hat

Offline elsolo75

• Hero Member
« Reply #1 on: June 16, 2006, 03:10:52 PM »
first suggestion: STOP TYPING IN ALL CAPITAL LETTERS

The mag brake out of your other CZ-75's will fit in the SP-01, if you wish to shoot it instead of the other CZ's.

The upgrades I would personally give it:
triggerjob so SA pull is about 1kg
better sights

I don't know what holsters are legal in Modified division, we don't shoot that in USPSA, it's only in IPSC. I personally use a CR-Speed in Limited, but it's definately more than $8 USD.

Offline alexander80

• Jr. Member
  • **
« Reply #2 on: June 16, 2006, 11:49:54 PM »
ok. i will try today to chnge magazine brake of sp-o1 with one from z5b. im veri impresiv from the gun. i make with sp-01 on training best results what i made with oter cz-s after a year.
I use "Korekt " holster for IPSC produktion division in Bulgaria it is legal and his prise is about 7 USD.

TY44934

• Guest
« Reply #3 on: June 17, 2006, 06:36:25 AM »
Welcome Alexander!

RE magazine break:

-you are not alone! At last year's Area 7 (maybe 8?) - a good friend & former member of Team CZ-USA had exactly that same problem.

Cause?

Either:

1) pin was not installed THROUGH the loop in the break or

2) the loop broke off.

Not sure which. EIther way, just use a CZ-75/85 part.

Keep shooting & hope to meet you at a match some day.

DVC!!!!!!!!!!!!!!

Douglas

TY-44934

Offline alexander80

• Jr. Member
  • **
« Reply #4 on: July 03, 2006, 10:55:00 AM »
HI Douglas thanks for replay.
Im glad to hear that this is not onli  my problem. In my case my lokal gunsmith told mi that problem is - pin was not installed THROUGH the loop in the break. He replace old and with new one i dont have a problem for now.  Il will send report if i have som other problem durin shooting!